onsdag 1 september 2010

Dags för start
Då har vi äntligen tagit oss igenom pappersarbetet som är sjukt omfattande. Första spadtaget är gjort i förra veckan när vi tog bort översta jordlagret. Det var sjukt mycket jord på tomten... mer än vi någonsin hade kunnat ana. När vi trodde att det bara var sand så var det 20 cm matjod och där vi trodde att det var 20 cm var det 40 cm. Man skall inte deppa dock... jorden lägger vi åt sidan så att vi kan använda den till gräsmattan. Så använder vi sanden som ligger därunder och lägger jorden där i stället. Mycket maskinjobb men sjukt bra att allt material finns på plats så man skall inte klaga.

Byggsamrådet har vi också klarat av och det var en utmaning. Den relativt nye handläggaren var nitisk och begärde både ljudisoleringsnivå på fönster, provborrning i grund, dubbla elmätare, massor med handikapanpassningar, barnsäkerhet, haspar på fönster och inte minst en geologisk undersökning av marken. Geologisk undersökning trots att ingen av våra 4 grannar gjort någon sådan då alla vet att marken är solid sand. Nåja, nu är det fixat i alla fall. Ytterligare lite pengar i sjön.

Grymt bra grävare hade vi dock. Stefan körde som en gud med känsla och högt tempo. Kul att vara i gång... På fredag så fortsätter vi med att gräva upp för avloppsanslutningarna och då kommer allt byggmaterial för grunden, 25 kubikmeter cellplast. Återkommer då med en rapport.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar